2020-11-10
闹市中都有世外桃源!Chelsea Garden & Restaurant 环境好好!座位阔落,地点又方便!喺佐敦站同柯士甸站中间。带住小朋友地点同空间真系好紧要!餐厅布置好靓,系我最钟意嘅小清新garden风格,植物环绕住餐厅,室外露台更系一个绿化小天地!即刻同小朋友打卡啦!好啦!影完相,饿啦!一坐低就有个welcome dish,系蕃茄芝士salsa,味道酸酸甜甜好开胃。仲有又暖又软嘅新鲜面包篮加橄榄油同醋添!头盘:炸西班牙辣肉肠芝士薯丸 $68黑松露野菌忌廉汤 $58芝士薯丸外脆内软!外皮好松脆,啲馅好幼滑,钟意食辣嘅我对辣肉肠嘅微辣表示好满意。野菌忌廉汤味道浓郁,细细粒嘅蘑菇碎好有咬口。黑松露味道好香,啖啖都好足料。两个仔仔清晒!西班牙龙虾海鲜饭 $298美国黑安格斯肉眼扒伴蒜烤野菜 $328我好钟意食西班牙海鲜饭,所以喺menu见到一定会点。今次亦都冇失望,大虾超级鲜甜,好爽口,啲膏好creamy!超级正!小朋友都好啱食!而我老公次次都会点牛扒!调味适中,带出牛嘅香味。为咗小朋友,我哋嗌咗七成熟,但系出奇地淋,非常好味!同埋竟然系用香港地唔系太出名嘅gravy做sauce!我
头盘:
炸西班牙辣肉肠芝士薯丸 $68
黑松露野菌忌廉汤 $58
西班牙龙虾海鲜饭 $298
美国黑安格斯肉眼扒伴蒜烤野菜 $328
而我老公次次都会点牛扒!调味适中,带出牛嘅香味。为咗小朋友,我哋嗌咗七成熟,但系出奇地淋,非常好味!同埋竟然系用香港地唔系太出名嘅gravy做sauce!我哋好钟意!好满足嘅一餐!