餐厅: Morokok (家樂坊)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-05-19 5031 浏览
之前系旺角行街,经过家乐坊果时见到大大个广告,话摩洛哥餐厅,张相又好吸引咁,即刻上openrice睇下食评先啦🤓🧐食评好坏参半,但系见到啲环境装修好特别,所以跟住潮流点都要黎试下🤪我地系平日放工时间7点到去到,因为无订到枱,所以都要等左一阵,同埋限左时间要60分钟就交枱,谂住一场黎到点都要试下既,所以60分钟就60分钟啦!一入到去已经觉得同普通餐厅好唔同喇,一入门口就有白色圆拱门,经过走廊先入到餐厅入面,地板全部都系特色既花砖。我地被安排坐系二人枱到,同隔离既距离有啲近,所以环境会比较嘈。原来摩洛哥餐厅唔系食摩洛哥菜🤣呢间系食新式泰菜同埋西餐,咁我地紧系叫啲特别啲既泰菜啦🤤今晚叫左:冬荫公大虾意粉、泰式小食拼盘、牛柳粒意大利饭冬荫公大虾意粉绝对有惊喜!!!估唔到冬荫公可以用黎煮意粉,冬荫公味超香、有香料味之余又有冬荫公酸酸辣辣既味道,不过大虾一定系雪虾、所以肉质有啲梅🙁整体都系有惊喜,值得一试👍🏻👍🏻泰式小食拼盘就不过不失啦,鸡翼同鱼饼都系正常野啦,不过份量大,两个人食唔晒仲打包左添😋牛柳粒意大利饭就都几好食,牛柳粒份量都几多,而且唔干、煎得超juicy又唔硬👍🏻不过黎到泰式餐厅可以试

泰式小食拼盘就不过不失啦,鸡翼同鱼饼都系正常野啦,不过份量大,两个人食唔晒仲打包左添😋牛柳粒意大利饭就都几好食,牛柳粒份量都几多,而且唔干、煎得超juicy又唔硬👍🏻不过黎到泰式餐厅可以试下新式泰菜😜

食完之后,我地问店员可唔可以转出去出面露天吧到饮野,因为之前做research时见到有,黎到紧系要试埋啦!因为我地食完野都系8点几9点,我谂时间尚早所以唔系好多人。叫左份芒果糯米饭同杯野饮,坐系到慢慢叹下。酒吧有大screen播紧电影、除左普通枱櫈之余,仲有啲系榻榻米既位比客人坐,仲有得食水烟,估唔到旺角闹市竟然有个露天酒吧,超chill!!
冬荫公大虾意粉
泰式小食拼盘