临近圣诞节,约左闺蜜系铜锣湾附近食饭,经过餐厅睇佢门口几好,睇落餐厅里面环境同埋气氛都唔错,就行过去睇下餐牌睇下啱唔啱食😋餐厅嘅餐牌好简洁,贴系画版上面,再用画架承托住摆系出面比客人参考。我地见野食都多款同埋望落唔错,就拣左依间餐厅开餐😋😋餐厅门口放左依副画,字里行间都几有意思。Appetiser 我就叫左「香煎法国鹅肝配焦糖酒醋蓝莓」。鹅肝煎得好香,食落唔错油腻,有入口即溶嘅感觉,再配埋嘅脆多士一齐食,口感立即升级。另外个沙律本身都落左少少黑醋,加埋个焦糖酒醋蓝莓,酸中带甜,感觉食落都几特别!友人嘅appetiser 就叫左「烟三文鱼黑鱼子蛋白沙律」。黑鱼子好有鲜味,加埋个蛋白沙律一齐食,感觉好Fresh!餐汤我就叫左个「黑松露露菌忌廉汤」。黑松露落得好足,而啲露菌则被切碎煮成蓉,好足料,好好饮👍🏻闺蜜就点左个「龙虾汤」,同样都好出色👍🏻 个汤煮得好浓郁,有浓浓嘅龙虾味,饮落好Rich、好鲜甜。主菜我地就叫埋一齐share食啦,首先要讲下依个「BBQ烤辣味西班牙猪肋骨」先。猪肋骨烧到啱啱好,啲肉仲锁住好多肉汁,肉质食落都仲好嫩,而猪肋骨上面嘅酱唔系好辣,好惹味😋😋另一个嘅主菜系「西班

餐厅门口放左依副画,字里行间都几有意思。

香煎法国鹅肝配焦糖酒醋蓝莓

烟三文鱼黑鱼子蛋白沙律

黑松露露菌忌廉汤

龙虾汤

BBQ烤辣味西班牙猪肋骨

另一个嘅主菜系「西班牙海鲜炖饭」。依个饭煮得唔会好水,亦都唔会煮得好「杰」。海鲜配料好新鲜,加埋柠檬汁落个饭度调味,perfect!

西班牙海鲜炖饭

餐饮方面,依杯Study Coffee 真系不得不提!牛奶咖啡本身都好香浓,咖啡上面有一层Cream 同埋可可脆粒,饮落唔算太甜,仲比到我幸福嘅感觉!全晚我最喜欢杯咖啡!

Study  Coffee

最后我都食左7百几蚊买单,总括而言,依个系一个愉快嘅用餐经验👍🏻 餐厅环境不错,嘢食都好正,店员服务都唔错,系大家庆祝各节日嘅一个好地方😀

2018-12-05
香煎法国鹅肝配焦糖酒醋蓝莓