2024-03-04
📍The Right Place尖沙咀不嬲多酒吧,今次黎到呢间有live band 表演🎤既酒吧西餐厅🍴设有室内同室外既座位,当晚去到既时候室外位置都full晒,真系几热闹!🥘Blue Mussels with Chorizo Cream Sauce 辣肉肠忌廉蓝青口 $128见到枱枱都叫青口,即刻同朋友都叫返碟试下🥳青口既份量好多,每只青口个size都算大~食落肉质鲜甜🤤最正既系忌廉汁,好creamy! 同青口既味道好match🫶🐙Octopus Crab Meat Lobster Sauce Paella 八爪鱼蟹肉西班牙龙虾汁烩饭 $228烩饭上面铺满咗唔少八爪鱼粒,好厚身!😍八爪鱼粒系弹牙,食落好结实;另外,烩饭嘅口感都唔错,饭较软硬适中,夹杂左唔少蟹肉丝同菠菜,口感变得丰富左❤️龙虾汁嘅味道都好突出,值得一试~🦑Typhoon Shelter Style Squid Tentacle 避风塘鱿鱼须 $98炸鱿鱼须食得多,但避风塘口味嘅就真系少见~外层好酥脆,亦配合唔少既香料同配料:有炸蒜、辣椒粒、青椒粒等等,未食已经觉得好香😆鱿鱼须食落爽口,几唔错嘅伴酒小食!⭐️好味指数:8/1
⭐️好味指数:8/10
📍 The Right Place (宝勒巷) (尖沙咀)
尖沙咀宝勒巷17-19号地舖
#尖沙咀 #therightplace #酒吧 #西餐厅 #宝勒巷 #烩饭 #青口 #liveband #lobster #octopus #hk #hkfood