2023-06-30
同朋友系铜锣弯揾西餐厅一入去已经好有情调 menu 好特别 全人手制作 (唔记得咗影😵💫) 太肚饿 所以我地选择左两个set dinner,✨龙虾🦞汤 非常浓郁 亦好creamy ✨ 前菜薄荷意大利配火腿哈密瓜🍈正常 加埋一齐食 岩岩好 唔会过咸吞拿鱼腐皮饺腐皮甜甜地 腐皮入面有少少粒粒脆卜卜几得意😎 ✨我地仲加左钱叫左香煎鹅肝🤤上枱已经香喷喷 外脆内软好正 旁边仲有d沙律菜 🥗食完鹅肝可以refresh下 👍🏻✨主菜日本广岛蚝烩意大利饭✌🏻好好食既意大利饭 软硬适中 d蚝好大只 🦪性价比高 上枱热辣辣 加埋有三文鱼籽增加左丰富既口感日式青芥末威灵顿三文鱼💪🏻好少见呢个菜式 食落又几不错 个皮仲keep到脆 配埋三文鱼 同少少青芥末一齐食 三文鱼岩岩好 唔会overcook 🤤✨甜品🍮当然唔少得美声既甜品有惊喜 冇谂过佢当日厨师推介系抹茶心太软劲好味 😋 流心效果一流 配合云呢拿雪糕🍦 侧边半碟既小盆栽系朱古力整成 小盆栽入面有士多啤梨🍓定 raspberry jam 酸酸甜甜 好正 完美嘅一餐😌
太肚饿 所以我地选择左两个set dinner,
✨龙虾🦞汤 非常浓郁 亦好creamy
✨ 前菜