2024-02-07
呢间餐厅绝对值得推介!我地一去𠮶时就被佢嘅景观震撼到,一眼睇晒铜锣湾、跑马地同中半山太壮观喇!餐厅有一个系天台嘅户外位置,可以远眺维景海景!餐厅嘅服务态度都真系好好,上菜嘅时候会介绍菜式特点,非常有心机对待客人。餐汤:红菜头紫薯汤汤嘅质地好滑顺,而且味道鲜甜,有红菜头嘅特色,加埋紫薯仲更加香甜,亦有蕃茄包可以点汤食,味道非常夹。主菜:香煎羊架配香草意大利饭羊架系煎得恰到好处,外脆内嫩,每一口都带有肉汁嘅鲜味。佢嘅香草意大利饭亦都好好食,饭粒香软,香草嘅香气令味道更加浓郁。主菜:炭烧纽西兰肉眼配薯菜肉眼牛扒炭烧得好好食,外表烟熏嘅质感加埋嫩嫩嘅肉质,令人垂涎欲滴。薯菜伴碟亦都都好鲜美,唔热气!小食:芝士焗薯条。薯条煎得金黄酥脆,芝士嘅香味同埋浓郁嘅口感真系无得挑剔!小食:泰式炸蟹饼蟹饼嘅肉质丰实厚肉,泰国风味酱料带有微辣同埋酸酸甜甜嘅味道,味道同口感一流。饮品:涷鲜奶咖啡、热柠檬水如果你想要享受美食、美景同美妙既音乐,City Dancer Grill & Live Music Bar一定系港岛区嘅首选!
餐汤:红菜头紫薯汤
主菜:香煎羊架配香草意大利饭
主菜:炭烧纽西兰肉眼配薯菜
小食:泰式炸蟹饼
饮品:涷鲜奶咖啡、热柠檬水