2021-11-20
登龙街一向有好多餐厅选择🤣的确好难拣食啲咩~夜晚大约7点,见到呢间餐厅已经差唔多满座,而且朋友又想食日本餐,所以就拿拿声入去食😆-餐厅嘅环境好似日本嘅居酒屋🏮店员都会用日文欢迎客人~呢到嘅价钱系铜锣湾唔算贵,个人觉得CP值都几高tim👍-1.萤光鱿鱼冲渍 $68除咗有指定嘅menu之外,呢度仲会有啲时日推介,自己就对萤光鱿鱼🦑比较有兴趣😋之所以叫萤光鱿鱼,系因为每年嘅春夏秋天,佢地都会涌上岸到进行交配,而佢地身上呈现出蓝色光💙通常钓到呢啲萤光鱿鱼之后就会即刻进行腌渍,所以腌渍之后都可以感受到好似刺身嘅口感🤤一放入口外爽脆内软,味道咸香,淡淡海水味👍-2.丰盛寿司盛盒12贯 $238啲寿司全部都好新鲜,佢哋嘅饭食得出系捞咗少少醋😋自己最推介就系中拖,炙烧左口鱼,入口即溶😍海胆亦都好鲜甜~12件寿司,件件都唔同口感,出色👍-3.盐烧鲭鱼 $78呢个盐烧鲭鱼比想像中大件👍👍鱼皮好脆口,调味适中,唔会觉得腥😋点埋酸汁同萝卜蓉更加好食👍
1.萤光鱿鱼冲渍 $68
2.丰盛寿司盛盒12贯 $238