餐厅主要提供各款天妇罗料理,另外采用大量日式渔村海味元素,令人更加有置身日本海味舖嘅感觉。1️⃣自选天妇罗冷荞麦面,配料包括鸡肉天妇罗、广岛蚝、黑虎虾和半熟蛋。佢另有配送樱花虾面豉汤,樱花虾仲可以无限量咁自己落,简直鲜味十足。我把冷荞麦面沟埋餐厅提供的秘制辣酱,感觉非常搭配,如果系中意食辣既朋友千祈唔好错过!配料方面,半熟蛋既口感非常好,咬下十分嫩滑,而且半熟流心,蛋酱系咬落去既时候爆晒出嚟,超级治愈。广岛蚝都十分好,外皮酥脆,但内面就好多汁而唔干身,仲食到阵阵蚝鲜味。黑虎虾就亦都唔错,口感爽身,虾肉弹牙,外皮香脆,而且食落口鲜味亦然十足。2️⃣自选天妇罗汤乌冬,其中包括饎鱼、莲藕、茄子、活虎虾天妇罗。饎鱼比较特别,平时都比较少食,即使炸过之后肉身依然鲜嫩滑。活虎虾是期间限定,比黑虎虾更加爽口弹牙,鲜味虾味明显再凸出,中意食虾绝对要试下。总体来说,捌加廿陆天妇罗居酒屋的食物质量不错,天妇罗的外皮非常酥脆,食材新鲜。价格适中,环境布置特别,唯一系铺头空间比较少,如果两小口饮酒倾偈食嘢系个好地方。❣️ 捌加廿陆天妇罗居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀缅甸台8号凯誉地下17号舖

❣️ 捌加廿陆天妇罗居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀缅甸台8号凯誉地下17号舖
  • 自选天妇罗定食