2024-08-04 543 浏览
旺角油麻地多嘢食就系人都知,同Lisboy影完相就嚟到呢间好多人又比较出名嘅茶餐厅食个lunch😋平时经过已经好想食㗎啦!🍽️ 米芝莲二弄虾球点解话呢间茶餐厅出名呢?因为佢哋出品嘅菜式竟然有米芝莲推介,一见到呢三个字就即刻order咗嚟试😋真系好吸引,二弄嘅意思系有两款虾球可以试,一个系沙拉炸虾球另一个系黄金虾球,平时食开沙拉骨都钟意到不得了今次酸酸甜甜嘅虾球够晒滋味,最最最正系佢嘅黄金虾球系用咗咸蛋黄酱煎炸而成😍真系抵佢拎奖!跟住仲叫咗个龙凤柠乐饮🥤两款柠檬🍋够晒特色!🍽️ 黄金鲜鱿Lisba话好耐冇试过鲜鱿,好挂住大排档嘅风味,所以order咗呢个黄金先有,同黄金虾球一样都系用咗特制嘅炸粉再配埋咸蛋黄黄酱煎炸,脆卜卜香喷喷仲十分惹味添☺️🍽️ 上汤菜胆云吞鸡锅原来Lunch有啲好平嘅set,我哋要叫啲有白饭分开嘅菜式比Lisboy品尝😍见到60几蚊就有一个云吞鸡锅餐真系好抵,最正系佢啲汤底有阵阵嘅菜同清鸡汤味😋够晒清甜,个云吞仲有大大粒虾入边,Lisboy食到舔舔脷☺️

🍽️ 米芝莲二弄虾球

跟住仲叫咗个龙凤柠乐饮🥤两款柠檬🍋够晒特色!

🍽️ 黄金鲜鱿

🍽️ 上汤菜胆云吞鸡锅