2018-05-22 160 浏览
因为朋友推介上黎试下食呢间私房菜,上到黎见到细细地 真系好有私房菜feel 里面有细房 想招呼朋友自私倾计可以上黎 我同朋友喺厅食饭 一样倾得好开心天气真系好炎热 上黎就即刻要左一jar 薏米水 因为平时自己喺屋企都会煲下薏米水 见到呢度既薏米无炒过先煲 咁既生薏米会偏凉 但系唔怕既话 夏天饮就好好清热去湿啦 薏米水颜色好靓 足料之后嗌左个黄金炸鱼皮 真系几好食 因为新鲜炸出黎 拎出黎仲系新鲜热辣辣 真系好爽 觉得咸左少少 但系如果送酒就一流啦 呢个鱼皮真系 你七仔买𠮶啲就算啦食完鱼皮就上左个粟米羹清一清 粟米羹好清甜 唔会感觉好味精 而且落左鱼肚粒 令到件事无咁无聊 口感丰富左 喜欢~鸡 感觉都唔错既 呢个鸡都算滑 见到呢度既鸡好似系本地农场拣过 见到都好新鲜 因为我系葱既重度爱好者 所以稍嫌葱味唔够 但系同台既正常葱人都话好好好好好食 所以应该对于正常葱星人黎讲 系啱啱好既 跟住系我既挚爱 生炒骨 超!级!好!送!饭!食一食即刻重左三十斤 但系真系好好食 入面系用新鲜菠萝炒 所以酸酸甜甜既感觉刚刚好 而且好清新 肉质好好 所以好喜欢鱼新鲜程度唔错 而且我地坐喺鱼缸前面 望住啲虾虾鱼

薏米水

黄金炸鱼皮

粟米羹

葱油鸡

生炒骨

鱼新鲜程度唔错 而且我地坐喺鱼缸前面 望住啲虾虾鱼鱼弹黎弹去 都觉得啲鱼唔错既 好似屋企会蒸出黎既感觉

蔬菜亦都绝对唔会差 首先黎左个带子西兰花 因为我都好钟意食西兰花所以真系好好食呀 煮得唔会太咸 太重味 食完肉肉肉之后一定要嗌
带子西兰花

以为女仔都系比较钟意食菜 所以仲嗌左个通菜炒鲜鱿 通菜用左腐乳炒 所以有点点咸 相比之下 我就钟意西兰花多啲啦 但系朋友们同样食得津津有味 瞬间清晒咁 应该好正
鱿鱼通菜
杂菜粉丝煲嗌俾迟到既小朋友食 虽然我净系食左少少粉丝 睇得出呢个杂菜煲好有诚意 好足料
粉丝杂菜煲

最后就系我喜欢既冰菠萝~ 好喜欢 好新鲜 好甜 食饱饱食好消化 菠萝好似烧脂呀 大家食多啲啦~
冰菠萝

呢度好似同ampm搞紧合作 食完呢度落去买甜品有雪糕送 下面食完上返黎又有85折 好似好抵玩 仲可以无限loop

薏米水
黄金炸鱼皮