Potluck Eatery

2021-05-02 388 浏览
放工同朋友聚一聚,拣咗公司附近呢间新开无耐嘅西餐厅,门面望落非常精致,店内空间亦非常宽敞舒适。点餐后店员为我哋送上忌廉洋葱汤同蒜茸法包,忌廉洋葱汤非常creamy ,入口系清甜嘅洋葱味,忌廉比例亦啱啱好,值得一赞。蒜蓉法包烤得香脆,蒜蓉味道香浓,非常开胃。薯条份量超级多,而且偏粗少少,入口香脆,配上明太子蛋黄酱同茄汁,减低腻滞感。芝士明太子蒜蓉法包即叫即整,面头布满明太子酱同芝士,烤到金黄香脆,香浓惹味。黑毛猪无花果薄饼系我嘅最爱,斋讲卖相已经惹人喜爱,微咸嘅西班牙黑毛猪配上清甜嘅新鲜无花果系完美组合,加上拉丝芝士同薄脆嘅饼底,口感同味道都一流。杂菌意大利饭入口有香浓嘅黑松露味,酱汁creamy之余饭粒唔会太腍,保留口感,而且每啖都有杂菌令口感更丰富,非常足料。蜂蜜慕丝蛋糕好有惊喜,卖相精致,入口系淡淡嘅蜂蜜味,慕丝口感轻盈软滑,配上松软嘅朱古力海绵蛋糕,非常合衬。饮品方面除咗一般嘅咖啡同茶之外,仲有几款自家特饮。姜茅冰摇姜味唔算好重,带有淡淡嘅绿茶味,甜度适中,口感清新。餐厅无论系环境、食物同店员嘅服务都非常好,特别系宽敞简约嘅装潢,有种闹市小绿洲嘅感觉,令人感觉格外放松,好适合朋友

忌廉洋葱汤

蒜蓉法包

蒜蓉法包烤得香脆,蒜蓉味道香浓,非常开胃。
明太子蛋黄酱薯条

芝士明太子蒜蓉法包

西班牙黑毛猪无花果薄饼

西班牙黑毛猪无花果Pizza

黑松露杂菌意大利饭

蜂蜜慕丝蛋糕

姜茅冰摇
餐厅无论系环境、食物同店员嘅服务都非常好,特别系宽敞简约嘅装潢,有种闹市小绿洲嘅感觉,令人感觉格外放松,好适合朋友聚会。

忌廉洋葱汤
蒜蓉法包