2021-07-26 67 浏览
喺旺角好出名嘅Cafe,环境靓之余空间感十足,有成三层😯每次夜晚经过都见到都劲多人排长龙😣 最后要提早book先食得到😗餐厅用QR code落单非常方便,唔惊会漏单而且仲可以睇返自己叫咗咩🙆🏻‍♂️不过我地懒同唔想谂所以直接叫咗佢个双人日式套餐就算🤣送餐速度非常快,落咗单冇耐啲前菜同小食就到咗啦🤣前菜腌萝卜同埋腌青瓜食落酸酸味味咁,非常开胃😌最先到嘅小菜分别系京葱柠檬味噌猪腩同埋灸烤鲔鱼佐芥末蛋黄酱吞拿鱼唔单止厚肉但咬落好软熟,而且仲有好多块嘅一啲都唔孤寒🤪京葱柠檬味噌猪腩外皮烧得好靓,一送到嚟我仲以为猪颈肉嚟😂😂我最期待嘅热炒鱿鱼伴明太子酱,啱啱送上枱𠮶阵劲香!热辣辣咁食超正!😍😍😍鱿鱼炒得爽口,块块都好厚肉口感十足,咬落每一啖都有明太子酱味😚炸鸡与酸甜五味酱系即叫即整嘅,送上嚟𠮶阵热辣辣🥵咬落去发现出面层皮炸得好脆,同时入面好嫩滑多汁💦炸鸡配埋酸甜味酱十分合拍🤙🏻茶渍两碗+溏心蛋,佢地分别系明太子同埋三文鱼个人钟意食明太子𠮶个多啲🤤跟餐野饮我地就拣咗冻·京都抹搽鲜奶自从冇饮starbucks之后我都冇再饮过了😭味道同starbucks嘅好相似,好怀念嘅味道🤤甜品系伯爵茶芝士蛋糕,伯爵
不过我地懒同唔想谂所以直接叫咗佢个双人日式套餐就算🤣
送餐速度非常快,落咗单冇耐啲前菜同小食就到咗啦🤣
前菜腌萝卜同埋腌青瓜食落酸酸味味咁,非常开胃😌
京葱柠檬味噌猪腩
灸烤鲔鱼佐芥末蛋黄酱
最先到嘅小菜分别系京葱柠檬味噌猪腩同埋灸烤鲔鱼佐芥末蛋黄酱
京葱柠檬味噌猪腩外皮烧得好靓,一送到嚟我仲以为猪颈肉嚟😂😂
热炒鱿鱼伴明太子酱
炸鸡与酸甜五味酱
炸鸡与酸甜五味酱系即叫即整嘅,送上嚟𠮶阵热辣辣🥵
咬落去发现出面层皮炸得好脆,同时入面好嫩滑多汁💦
炸鸡配埋酸甜味酱十分合拍🤙🏻
茶渍两碗 溏心蛋
茶渍两碗+溏心蛋,佢地分别系明太子同埋三文鱼
个人钟意食明太子𠮶个多啲🤤

跟餐野饮我地就拣咗冻·京都抹搽鲜奶
自从冇饮starbucks之后我都冇再饮过了😭
味道同starbucks嘅好相似,好怀念嘅味道🤤
伯爵茶芝士蛋糕
甜品系伯爵茶芝士蛋糕,伯爵茶加埋芝士蛋糕味道好夹,好食到想叫多个🥺
值得一提嘅就系餐厅近柜𠮶边有啲boardgame可以攞嚟玩,我同朋友食完仲一齐玩咗阵波子棋先走🤣
地址:旺角砵兰街160号地下至2楼
2021-07-06