2016-06-18
天气热辣辣同朋友谂住行街周围都好多人想食饭又唔知去边度好行过呢间餐厅闻到好香嘅烧烤味仲系日本餐厅就望吓入面咁岩有张二人台啱啱走咗同朋友都想试吓咁就入咗去😁😁入到入面舖头细细感觉都几得意而且睇得出店主应该几钟意日本啲摆设好可爱 加上铺头播住日本歌好有feel因为我入嚟嘅时候系大约七点钟左右好快就坐满人而且好多都系熟客仔好似知道点样叫𩠌咁而我同朋友就研究左好耐Order纸系自己写 自己写下写下就写咗好多😂倾倾吓计好快就有嘢食叫左个冰冻可乐先同朋友对安格斯牛都好有兴趣所以叫咗佢有一个一客有三串嘅安格斯一口牛试吓分别有盐烧西京烧同汁烧盐烧味道最突出牛肉味西京烧有啲类似沙律汁加左系上面感觉比较特别汁烧我同友人都觉得系最好食另外仲叫咗一串牛舌心 味道都好正过咗一阵好快就有烧茄子 好香呀我地点左蒜味 $18好抵呀而且烧得好香 秘制酱汁嘅味道感觉好好味 非常推介👍🏻👍🏻👍🏻又平又好食朋友仲教我唔好食皮 因为烧过唔系咁好但系我食左又觉得ok wor可以店员烧得刚刚好😁😁😁好快烧蚝就到左啦我哋叫咗两款味道一款系芝士烧一款系蒜蓉烧烧到刚刚好而且都算大只味道好新鲜正呀!令我回味无穷😋😋😋而且价钱唔贵$28有一
咁岩有张二人台啱啱走咗
同朋友都想试吓咁就入咗去😁😁 入到入面舖头细细感觉都几得意
而且睇得出店主应该几钟意日本
啲摆设好可爱 加上铺头播住日本歌好有feel
而我同朋友就研究左好耐
Order纸系自己写 自己写下写下就写咗好多😂
倾倾吓计好快就有嘢食
叫左个冰冻可乐先 同朋友对安格斯牛都好有兴趣所以叫咗佢有一个一客有三串嘅安格斯一口牛试吓
分别有盐烧西京烧同汁烧
盐烧味道最突出牛肉味
西京烧有啲类似沙律汁加左系上面感觉比较特别
汁烧我同友人都觉得系最好食
另外仲叫咗一串牛舌心 味道都好正
过咗一阵好快就有烧茄子 好香呀 我地点左蒜味 $18好抵呀
朋友仲教我唔好食皮 因为烧过唔系咁好
但系我食左又觉得ok wor
可以店员烧得刚刚好😁😁😁 好快烧蚝就到左啦我哋叫咗两款味道一款系芝士烧一款系蒜蓉烧
烧到刚刚好而且都算大只味道好新鲜
正呀!令我回味无穷😋😋😋
而且价钱唔贵$28有一只 $75有三只
我觉得系必点👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
而且芝士烧我比较推介 虽然蒜蓉味都好正,不过一般地方都食到
佢个芝士烧加左d唔同嘅酱汁上去感觉好唔同😋😋😋好味道
登登登登!主角终于都到啦 本来想试吓佢个特制蟹王拉面不过今日咁岩卖晒就试咗店员推介嘅生煮蟹王拉面
成只蟹放落拉面到 超吸引!
味道鲜甜好多膏
拉面面质可以拣硬软同普通 汤底都可以选择淡啲浓啲同普通 适合唔同人嘅口味
本来想食埋甜品先走不过我见门口好多人等位
所以我哋无倾完计都埋单走人 因为日本餐厅都系品尝完就要离开咁先有礼貌架嘛😁😁😁