2021-07-13
🌸闹市花花cafe🌸推介指数❤️❤️❤️❤️🤍放假自由时间同朋友见面行街是常识吧!去Sogo行街后上网揾新地方食下嘢休息下,行3分钟左右到达联成商业中心,即系慢玲对面,咁近就试吓啦!入口旁边园艺装饰,室内以白色作主调,座位大概30个左右,窗口透光感觉开扬!Menu设计几好,大部份食物都有大相参考,咁就更容易决左定食咩啦。小店轻食为主,有义大利饭、brunch set、沙律、小食同意大利粉等。饮品有果茶、梳打同朱古力,都有20款。👹来自地狱的意粉 HKD110✨外观精美,顶层以食用花同沙律菜装饰。意大利熟成度刚好,配料洋葱、菇同烟肉,够镬气!啱啱食时系微辣~之后愈食愈香辣,惹味😋😋🧀香草芝士拿破伦烟肉蝴蝶粉HKD109✨同样有食用花同沙律菜作顶部装饰,食落酱汁同芝士味浓郁,蝴蝶粉挂汁,再配上烟肉份外惹味😋😋🌹玫瑰花酿红茶HKD45✨顶层有食用花装饰,搅匀后饮落玫瑰味清香,红茶顺滑。🦋碟豆花绿茶HKD45✨#打卡able 外观颜色吸引亦有食用花配搭,绿茶质素平稳。📸环境四围布满花草装饰,包括天花,仲有2幅花花墙打卡位。窗边bar 枱可以眺望到铜锣湾避风塘,望下天望下海又可以望下街😌总结:-食物❤️❤️
推介指数❤️❤️❤️❤️🤍
👹来自地狱的意粉 HKD110
🧀香草芝士拿破伦烟肉蝴蝶粉HKD109
🌹玫瑰花酿红茶HKD45
✨顶层有食用花装饰,搅匀后饮落玫瑰味清香,红茶顺滑。
🦋碟豆花绿茶HKD45
总结:-
食物❤️❤️❤️❣️🤍
环境❤️❤️❤️❤️🤍
服务❤️❤️❤️❤️❤️(店员主动、贴心、有礼)
🏠 White Hse. (铜锣湾)
📍铜锣湾谢斐道508号联成商业中心15楼1501室