2022-03-19
香港Cafe关注组大力推荐既liberty cafe☕️疫情之下饮食业艰难,所以我尽可能一个星期都想揾日出去食个lunch,当散下心又好,支持下小店都好🥺💛酥炸生蚝明太子扁意粉🦪🍝明太子酱creamy同几浓味;生蚝炸粉唔厚,外脆内软,咬落去蚝汁爆发🤣 意粉弹牙爽口;整体黎讲唔错,份量都够~ 🆕 青咖喱牛肋肉意大利饭 🌶🥩估唔到好match既combination:牛味浓郁既牛肋肉煮至软腍,意大利饭融合微辣既青咖喱,食落唔会一pat野咁,而系粒粒分明🤤 青咖喱加入蕃茜,更加层次感又健康✌🏻Cafe装修好靓,设计充满欧陆风情;bar枱位置,复古绿色既玻璃大窗🪟,可以欣赏窗外既街景;楼底高,营造出阔落嘅空间感。沿着楼梯仲可以上第二层既阁楼,倾计打卡一流🥰
酥炸生蚝明太子扁意粉🦪🍝
🆕 青咖喱牛肋肉意大利饭 🌶🥩