2024-06-07
一讲起食韩国嘢,相信好多人都会谂起酱油蟹,今次我哋就一于有啲新意,揾另一类韩国嘢试吓。嚟到呢间餐厅,一打开门已经觉得十分有风味,见到墙身嘅布置-铁皮拉闸、洗衣机同埋水吧嘅装饰,好似返咗韩国嘅地摊档咁。由于我哋去食嘅时候系午餐时段,避免眼阔肚窄,我哋就谂住两个人share三样嘢就啱啱好啦。首先嚟到嘅系招牌炒章鱼,上菜嘅时候热辣辣已经觉得好吸引,章鱼咬落唔会韧,唔好睇佢个碟以为好少,蔬菜下面冚埋咗唔少章鱼粒,甜甜辣辣好开胃。好味指数: 🌕🌕🌕🌑🌑我哋第二样柯打系泡菜煎饼,泡菜味唔算十分辛辣,但咬落嘅质感同出面餐厅食薄脆嘅感觉有另一番体会,听店员嘅建议点上酱汁更加将煎饼嘅香味带咗出嚟。好味指数: 🌕🌕🌕🌗🌑最后系我哋好期待嘅炸鸡,我哋嗌咗甜辣同酱油一鸡两味,唔单只系鸡髀,连鸡胸嘅位置都好嫩滑,唔会鞋飒飒,除咗份量好足外,每旧鸡都有足够酱汁,充分包裹住香脆嘅外皮,最后成功抱住个肚饿离开。好味指数: 🌕🌕🌕🌗🌑两个人食到行唔喐都系六百蚊有找,有机会经过尖沙咀记住去试下喇!
好味指数: 🌕🌕🌕🌑🌑
好味指数: 🌕🌕🌕🌗🌑