2025-02-19
每个周末我哋都会出街食饭,办完年货就喺呢一间Babyfriendly嘅泰国餐厅用膳🤤估唔到lunch set有好多选择😍🍽️ 海南鸡饭海南鸡饭系Lisboy最爱🤤无骨香嫩嘅鸡肉配好正宗嘅鸡油饭,食到佢舔舔脷😋👍🍽️ 菠萝焗饭Lisboy睇餐牌见到呢个原只菠萝焗饭就拣咗呢个餐🍍菠萝炒饭面有三大只虾🦐🦐🦐够晒吸睛,新鲜菠萝炒饭,好入味,配埋肉松,滋味无穷!🍽️ 串烧沙嗲酱配泰式炒饭不得不提嘅即烧嘅鸡猪牛串烧餐🍢好味到爆炸,热辣辣即叫即烧加埋新鲜嘅串烧肉,真系够晒滋味无穷,如果泰式炒饭香料够,食到好饱肚😋🍽️ 芒果糯米饭 + 椰汁西米糕女人有第二个为食甜品🤤去泰国Lisboy最爱芒果糯米🥭😍估唔到喺香港都可以食到咁正宗嘅芒果糯米饭,芒果都好香甜配埋紫糯米烟烟韧韧好正!椰汁西米糕都好传统~椰汁味香浓!🍽️ 三色冰套餐加$8有杯特色饮品,喜爱泰式甜品嘅我当然叫咗杯三色冰,椰汁味够浓又有甜蜜蜜嘅椰汁制品,够晒咬口!
🍽️ 海南鸡饭
🍽️ 菠萝焗饭