2020-01-22 85 浏览
铜锣湾真系有好多好多餐厅,而名店坊呢头就好多都系啲有特色嘅餐厅。今次呢间系起一个几隐蔽嘅位置,外面睇落会以为系一间家私铺,点知原来上咗一层之后,就系呢间小小嘅cafe~一睇成个装修已经觉得系好文青,素色同木材嘅配搭简直冇得输,非常之舒服,系我好钟意嘅装修因为系夜晚所以好可惜试唔倒佢嘅咖啡,但都叫咗几道特色菜海苔配三文鱼子芝士酱,啲海苔十分之脆口,加上大大啖三文鱼子,成个感觉系好丰富,个酱唔会太浓,点多啲都唔怕。肉眼扒配青葱牛肉汁。个汁系好惹味!系有少少似日本酱油嘅味道,令到成个牛肉都系好香好好味。煎得刚刚好,唔会太生,而且啲配菜吸晒啲汁,配牛食好好味。松叶蟹肉饭配软壳蟹,只软壳蟹好大只好香,好似食油炸鬼咁咁惹味,好钟意!个饭就捞左一啲蟹酱、蟹籽同埋唔知系咪一啲鲣鱼汁?食落去好有日式饭嘅味道,好香。最后就系巨型甜品,法式焦糖班戟!佢个焦糖烧得好够火喉,焦香味好够,个汁同个班戟好夹,食完之后,我地两个大食王都饱晒,好满足呢度个环境同埋啲食物都好值得打卡!文青仔女好岩黎呢度食~

因为系夜晚所以好可惜试唔倒佢嘅咖啡,但都叫咗几道特色菜

煎得刚刚好,唔会太生,而且啲配菜吸晒啲汁,配牛食好好味。

呢度个环境同埋啲食物都好值得打卡!文青仔女好岩黎呢度食~