2024-03-18 317 浏览
今日同家人拣咗近铜锣湾港铁站C1出口嘅鬼卤食晚饭,用QR code自己落单。事先无睇食评,所以叫咗潮洲方鱼bb西兰花,原本以为系新鲜鱼加西兰花,原来系类似一小块一小块的方形鱼干,味道特别,加上长条形的西兰花,第一次吃长身嘅西兰花,建议由有花𠮶边吃起会较入味。另外叫咗蚬仔肉生菜包,生菜虽然较细块,但味道鲜甜,配合蚬仔食啱啱好,唔会觉得好油腻。最后叫咗卤水五𩠌拼盘,有鹅肉、猪肚、猪仔脾、墨鱼同慢煮盐香鸡,鹅肉同鸡都去咗骨,而且好入味,真好!猪仔脾好嫩滑,一啲都唔韧,我最爱食墨鱼,口感好滑,如果可以要两份,我会叫两份墨鱼取代猪肚,因为实在太好味,虽然份量较小,但我喜欢!最可惜系我无为意有鬼卤凉茶,好奇上网睇返啲人会食乜饮乜先知有,当时我只叫咗罐普通汽水,可惜!可惜!