2024-01-16
今次口味探险,选择咗一间充满魔法情调的餐厅,喺度品尝咗几道有趣既美食。😋首先,呢个「粉乌克兰铁皮龙」真系惊喜满满,明太子拌意粉香滑得滞,软壳蟹加咗唔少弹性。扁面条嘅每条都淋上咗爽口忌廉,正啊!接住「飞飞禽」,炸鸡翼嘅外皮做到香脆得黎唔油腻,肉质有弹性,蒜香扑鼻,识得点做啦!再嚟「积及包」,𠮶份蒜蓉法包啖啖蒜香,外酥内软,每啖都系味蕾嘅享受。噗噗兰即系焗过嘅西兰花,加咗白汁忌廉酱同芝士,食落几富层次感,啲芝士挺多,我溜嘅好!紧跟而嚟「深海鱼尾怪」,鱼肉嘅鲜嫩度同埋啲炸粒嘅酥香度配合得非常好,又唔会太重口味,食落开心极。最后个「奶油啤酒」,外型打趣,但诚意一般;不过𠮶个「无梦酣睡剂」嘅茶真系靓呼呼,啱啱好咁匹配。整体黎讲,这家餐厅为味蕾提供了一场别开生面嘅冒险,下次肯定会再揾机会黎!🧙♂️👌