2018-09-12 40 浏览
喺观塘区番工嘅我,周不时成日放工搭地铁都会经过呢间魔膳厨房嘅门口,佢哋有支spot light照射住个地面,其实不难发现,上openrice睇一睇,见到好多人都称赞呢间嘅食物质素好OK同埋味道不错,于是乎我就同个同事放工嚟食个晚饭喇。 只需要由地面行一层楼梯已经上到嚟,见到佢哋个门口有好大幅树叶装饰嘅wall,已经觉得眼前一亮,入到去更加感受到餐厅地方好大,四周围都有好靓嘅装饰摆设,别树一格。 我同同事一齐叫咗个set dinner,加$38蚊仲可以叹埋呢度嘅沙律吧,仲要系任食嘅添!!! 餐汤系忌廉蘑菇汤嚟,不过我饮得太快仲俾佢收咗,唔记得影相味道够浓,唔错呀。另外个餐包亦够热,唔马虎 任食沙律bar:见到好多蔬菜类,好开心,乜都拎啲咁~个薯仔沙律好食,仲拎咗小小三色椒同沙律菜,新鲜爽口又可以补充多啲纤维,啲小车厘茄仲好够甜添。 德国烤原只猪手配薯角跟黑椒汁:我平时就唔太好猪手嘅,不过见人哋𠮶份几靓仔,所以又想试下~份餐嚟到嘅时候卖相唔错,猪手皮几脆咁,焗得啱啱好唔会㶶,味道都可以唔会觉得太肥腻。 香煎三文鱼柳配藜麦沙律:追求健康瘦身嘅我,藜麦沙律简直系我嘅至爱呀~佢仲加咗啲士多啤梨同
餐汤系忌廉蘑菇汤嚟,不过我饮得太快仲俾佢收咗,唔记得影相
味道够浓,唔错呀。另外个餐包亦够热,唔马虎
香煎三文鱼柳配藜麦沙律:追求健康瘦身嘅我,藜麦沙律简直系我嘅至爱呀~佢仲加咗啲士多啤梨同埋蓝莓,够哂鲜甜~条三文鱼柳唔会overcook,焗得啱啱好,连埋个芒果汁一齐食就唔怕会腥啦。
最后餐饮我点咗杯热嘅玫瑰蜜花茶:呢类茶饮加$3蚊就可以架喇,虽然加咗蜜糖但味道唔会过甜,刚刚好都几清香。
德国烤原只猪手配薯角跟黑椒汁
香煎三文鱼柳配藜麦沙律