2009-05-18
最近开了多间新式的汉堡店, 提起我对汉堡的兴趣呢好像今日系星期日, 所以特登走去中环揾Shake'em Buns 的所在, 去试一试一餐过百的汉堡饱餐! 我买一个magical mushroom 同一个hawaiian surfer girl食, 名字都好特别, 但唔系太明点解, 夏威夷那一个都可以明白系因为有块大菠萝的汉堡, 我都想起了"地们"菠萝 不过点解磨菇包有魔术成份就不得而知了无论点, 味道先系最紧要, 哎一啖个夏威夷, wow, 块菠萝好甜, 超好味! 牛扒好好食, 好似用鲜牛肉刴成肉碎咁, 蕃茄好新鲜, 新鲜到有甜的感觉!magical mushroom 有好多的白汁, 都几肥腻, 但系磨菇好大粒又好好味, 汉堡扒又系好正! 可能所指的魔术系令人食完好开心的感觉啦!见识过, 知道汉堡包唔系只系得麦当奴的水准, 都有好食的层次!