2018-11-28 56 浏览
朋友成日都话要带我黎呢间好有特色既餐厅食饭,装修真系好特别,气氛仲营造得好好🤩白酒忌廉汁煮法国蓝青口,个汁煮得好正,好creamy,而且有个个香草,应该系迷迭香既淡淡味道系白汁度,青口仲系好嫩滑😍泡沫蘑菇汤,呢个高度推荐,如果你同我一样喜欢菌类既味道,你会超级超级超级无敌喜欢呢个汤,因为佢将菌类切到好细粒,令佢既味道系汤度呈现哂出黎☺️☺️西班牙伊比利亚黑毛猪T骨扒(西梅酱),佢先用慢煮方式煮完,当我地落单时再将扒拎去煎同焗,呢个煮法将扒本身既肉汁锁住系扒入面😚蟹膏蟹肉鲜阔条面,佢地系用全蛋面,面系比较幼身,类似天使面个种,食得出佢地既蟹肉系新鲜蟹拆出黎,唔系出面买蟹柳返黎充当,系诚意之作😋😋朱古力忌廉泡芙,有两粒士多啤梨伴碟,但粒士多啤梨超甜。泡芙里面既系朱古力cream 唔系雪糕😝