2022-11-12 111 浏览
好耐无去旺角区喇~ 熟悉嘅舖头部份唔见哂,感觉有啲陌生。路过,被湖水蓝色嘅鱼事者吸引到,原来系专卖鱼品嘅食店。开心乐园鱼狗包 $38店长介绍,系佢哋啱啱出嘅新产品,皮脆弹牙嘅鱼狗肠,加上解腻嘅青瓜丝丶酸酸甜甜嘅他他酱汁,估唔到又几好味㖞!又香又臭蒜油鸡球鱼面捞 $38一定要试吓佢哋嘅招牌鱼面,细滑弹牙;钟意食蒜嘅人,一定唔会觉得臭,再重手啲都仲得呀~ 鸡球大过粒乒乓波,外皮超香脆,本身以为会有少少嚡,又唔系㖞!鸡肉入味之余又有肉汁。陈皮烧卖 $20鱼肉烧卖系佢哋工场自己整,本身钟意陈皮,见到陈皮产品都会特别想试,呢款烧卖,食到陈皮甘香,唔错!港式多士三并配黑松露酱 $33三件分别由鱼丶虾丶墨鱼,够香口招牌奶茶王 $20店家自家调制,茶餐厅风味嘅港式奶茶,甜度适中,推介!少爷啤 经典淡爱尔 $28麻辣鸡尾酒 $23小店竟然有得饮少爷啤,仲要系够冻!即刻要叫返两罐,同老友边食边啤!经典淡爱尔系少爷啤代表作,唔使多介绍,反而麻辣鸡尾酒就真系第一次试,Vodka丶麻辣香料丶生姜丶蔗糖,少少甜,少少酸,又有啲香料味,几得意。店长好nice,有问必答之余,仲会喺外卖纸袋写吓字画吓公仔,就系想令客人

开心乐园鱼狗包

陈皮烧卖
陈皮烧卖 $20

港式多士三并配黑松露酱
港式多士三并配黑松露酱 $33
三件分别由鱼丶虾丶墨鱼,够香口

招牌奶茶王
招牌奶茶王 $20
店家自家调制,茶餐厅风味嘅港式奶茶,甜度适中,推介!

少爷啤 经典淡爱尔 $28
麻辣鸡尾酒 $23

店长好nice,有问必答之余,仲会喺外卖纸袋写吓字画吓公仔,就系想令客人见到会开心啲!原来佢都系胶战fans,呢题太深刻,大家都应该知系边集 😆
外卖自取
下午茶