2008-09-19
忙死忙死人了﹗中秋过后地盘真系未停过,呢次出街食饭系追月日来的﹗追月日,又有假放,点会唔食餐好?入完长洲训到下午三点先起身,问问老友有咩好介绍,佢推介左我来呢度﹗山林道既味一番﹗居酒屋又点可以无酒,即一人来一杯烧酌先,我点了阎魔,食家要了萨摩,个名好劲﹗个杯好可爱呢﹗又或者其实是我大乡里,个底是圆的,方便0的冰溶左之后转一转又沟匀0的酒﹗睇下有咩刺身先﹗先来我的最爱,呢度必吃之选,叫萤光鱿鱼﹗入口超级鲜味,我俾一百一十分,从来无食过咁鲜既墨鱼的,到底是生是熟我都唔太知了,应该生呱,加入0的酱油﹗总之食落软腍腍充斥住墨鱼既鲜甜味,太好味喇﹗哗﹗工友至爱,秋刀鱼刺身﹗工友话秋刀鱼本身是便宜的鱼,便宜的当然就系无其他鱼类咁好味,所以要找到一间够胆用秋刀鱼做刺身而好味的地方很难很难﹗好新鲜,肉质好实﹗(除左呢类字眼之外我都唔知点形容)总之我只系食左呢一块之后食家成条扫哂,大叫好食﹗之后条鱼骨仲攞左去炸添,呢样我就食到喇,脆脆的好味道﹗之后是烧饭团﹗第一次食呢家野﹗几香口,中间仲有0的明太子添﹗哗,又来了﹗烧日本红衫鱼﹗睇个口都惊,我试了一口之后食家又成条食哂﹗工友话肉好实净之后就无讲野了,因为
追月日,又有假放,点会唔食餐好?
山林道既味一番﹗
睇下有咩刺身先﹗
先来我的最爱,呢度必吃之选,叫萤光鱿鱼﹗
总之食落软腍腍充斥住墨鱼既鲜甜味,太好味喇﹗
哗﹗工友至爱,秋刀鱼刺身﹗
好新鲜,肉质好实﹗(除左呢类字眼之外我都唔知点形容)
总之我只系食左呢一块之后食家成条扫哂,大叫好食﹗
之后条鱼骨仲攞左去炸添,呢样我就食到喇,脆脆的好味道﹗
之后是烧饭团﹗
第一次食呢家野﹗几香口,中间仲有0的明太子添﹗
哗,又来了﹗烧日本红衫鱼﹗
睇个口都惊,我试了一口之后食家又成条食哂﹗
工友话肉好实净之后就无讲野了,因为不停咁食,连个头都食埋...........
可想而知系好好味的﹗
之后来了呢度好出名的烧原只无骨鸡翼﹗
炸粉厚度岩岩好,香脆可口,入口好嫩好多肉汁,超好味,自己整唔整到架?
炒杂菜,不用介绍吧﹗
烧自家制鲛子,呢间野个老板话系自己包的,个皮是自己搓的,好烟韧馅又多,好味道﹗
咁多仲未饱,仲要一人一个雪糕先满意
大食程度一百粒星﹗
更多相更多相: