2018-02-24
嚟长洲总离不开食食同埋食😋有必食大鱼蛋、芒果糯米糍、豆腐花、手卷寿司、车轮饼.......真系应有尽有!所以每一次嚟都会想睇下有D乜新嘅嘢,今次试嘅小店就系渔乐 yulokcc,其实上次经过时已经想试,不过因为食得太饱嘅缘故,又赶住搭船所以最尾冇试。上次店舖冇乜人,今次就好多人。经过一轮三心两意又选择困难之下(其实Menu只有四个Items😅) 。我地拣咗原条鲚鱼$40,始终对炸鱼情有独钟。首先讲卖相先,见到店员都好俾心机去上碟,唔系求求其其就算,仲配酸瓜同青提子伴碟,几有心思。炸鱼炸得刚好,唔会太炸或太干身,唯一系调味好似唔系太够,有啲淡。不过有一点更加要改善系take order嘅程序处理,见到员工都好似好用心但系感觉整体有啲乱。搞到成间舖都企满,食野、排队、等order嘅人,有啲混乱同迫嘅感觉。加油!支持小店!
鲚鱼