2021-12-01
寿司郎 (旺角)旺角弥敦道628号琼华中心地库为咗大大大祭而嚟😍 星期六 11:32拎筹,14:03入座😂 等左就嚟3粒钟😂🙈估唔到今时今日即使开左咁多间分店加上荃湾开左SEN SEN Donki,寿司郎都仲系要等咁耐😂🙈以往去开佐敦店 (已结业),今次第一次嚟旺角店~ 即将入座时,仲见到d人拎筹号码722 😨😱小妹之前系同一款寿司重覆order几碟嚟食,今次就专登叫多啲唔同款式嚟试吓😚🍣大切特选大吞拿鱼腩 x2碟超正🤤啲网状鱼油脂分布好靓,鱼油爆发晒出嚟🤤一咬仲有大toro鱼香,多鱼油所以溶点低,入口即溶咁🤤谂起都想再食😋后悔挂住食其他款搞到饱晒肚,order唔落多2碟😣厚切中吞拿鱼腩 x1碟几厚身,无筋,有鱼香大切三文鱼 x2碟几厚身,大块过三文鱼腩,鱼味淡,朋友话唔及三文鱼腩咁有鱼香,佢比较钟意食三文鱼腩三文鱼腩 x2碟好有鱼香厚切玉子烧 x1碟厚身! 朋友话食落普通,无蛋味,同坊间玉子烧相比,呢款隐约多阵姜味1.5倍卡达拉娜 x1碟小妹第一次食🤩 原来系口感冻冻哋质地似雪糕,有焦糖脆面的云呢拿籽cream cheese甜品秋刀鱼 x1碟姜蓉系面,但秋刀鱼食落唔腥,姜蓉反而盖过晒
旺角弥敦道628号琼华中心地库
即将入座时,仲见到d人拎筹号码722 😨😱
大切特选大吞拿鱼腩 x2碟
厚切中吞拿鱼腩 x1碟
几厚身,无筋,有鱼香
大切三文鱼 x2碟
三文鱼腩 x2碟
好有鱼香
厚切玉子烧 x1碟
1.5倍卡达拉娜 x1碟
秋刀鱼 x1碟
姜蓉系面,但秋刀鱼食落唔腥,姜蓉反而盖过晒秋刀鱼本身的鱼味,觉得自己似净系食左啖姜蓉落肚多d😂
甜虾 x1碟
都ok
赤虾 x1碟
大只!🤩 觉得比起已结业的佐敦店大只d 🤩
寿喜烧牛排握寿司 x2碟
比起佐敦店的寿喜烧汁无咁甜、失色d,而且叫2碟寿喜烧牛肉片外观都唔靓仔,入口韧☹️ 之前喺佐敦店食系好香牛油脂,好食到encore几碟㗎…..
盐味牛排握寿司 x1碟
朋友觉得盐味好食过寿喜烧味!
沙律酱蟹柳 x1碟
朋友话ok,蟹柳够晒大条
♥️红碟 $12
🤍银碟 $17