2020-09-10 2473 浏览
听讲富记最出名嘅系鱼汤同埋滑鸡粥。是晚我地去咗旺角行街,咁就去咗富记食晚饭喇。我地去到约莫八点左右,刚好有卡位,我地唔驶等就入去坐低咗。店员叔叔即刻就俾咗两杯热茶同埋两份用滚水浸住嘅餐具俾我地,非常贴心!我地点咗时菜鱼云汤、椒盐豆腐同埋西芹炒鲜鱿。个鱼汤好快就送到,我急不及待饮咗头啖汤先,哗,真系好好饮,鱼汤有少少奶白色,好清而且一啲都唔腥,好味有营养。另外,个豆腐第一啖咬落去先系热辣辣兼且皮脆内嫰,仲配埋椒盐同醋俾我地点嚟食。西芹炒鲜鱿嘅份量唔算好多,但系就配咗虾酱俾我地用嚟点鱿鱼嚟提鲜,实在好讲究㖞!总括嚟讲,虽然价钱系贵咗少少,但系间中都去支持下老店啦!有机会再去试下个滑鸡粥嘅!时菜鱼云汤椒盐豆腐西芹炒鲜鱿

时菜鱼云汤

椒盐豆腐