餐厅: 靠得住粥麵小館 (克街)
资讯:

2005-09-16 21 浏览
(14/9/05)好耐之前睇杂志, 同好朋友来食过, 都觉得唔错。咪带男友来吃。原本想食泥鯭粥$20(睇之前食评写$25啊), 但怕好多骨, 才拣鲮鱼球粥, 粥底虽唔算绵, 但真系好香, 食完无"确"喉。鲮鱼球都好味, 软熟, 亦有陈皮味。男友吃猪润粥, 我唔食猪润, 望落去都几滑, 唔会煮得太耐而"鞋"口。粥底亦俾猪润染得浓味。叫左碟冬菇椰菜炒面, 哗...以为加DD冬菇椰菜炒, 变得有D卓头, 同一般豉油皇炒面唔同, $10得o个两"住", 又唔系特别好食, 千祈唔好上当。食食下睇下d墙上嘅纸, 原来泥鯭粥是"拆肉"泥鯭粥啊!仲有如果来食野, 系唔可以吸烟、唔可以见客洽谈、唔可以浄食粽...一只糭都$15啦, 炒面$10。点解唔话「唔可以净食炒面」呢?