2020-03-29 95 浏览
最近成日食炸嘢,食到成个人都油腻晒所以就同左友人晚餐去食比较轻盈嘅鱼面听讲鱼面有70%都系鱼肉,所以就比较少淀粉质啱晒减肥嘅女仔食夜晚要食少啲淀粉先得㗎嘛一坐低就有店员攞咗个信封俾我哋袋好个口罩然后就俾咗两shots嘅鱼汤我地饮我不嬲都唔会饮鱼汤嘅,因为我好怕腥味估唔到佢既浓郁嘅鱼味又唔腥我仲忍唔住争埋朋友个杯嚟饮添我哋一个就叫咗鱼之恋,一个就叫咗吉列猪扒咖喱鱼乌冬一个要鱼面一个要鱼乌冬虽然最后我同朋友都食唔出有咩分别不过据说鱼面系弹牙啲,亦都含有更加多嘅鱼肉。又少啲淀粉质鱼之恋入边有鱼皮饺、鱼腐、鱼旦头、白色鱼蛋等等。鱼汤一样咁浓郁,亦都冇腥味鱼面几弹牙都几重鱼味鱼皮饺嘅皮同平时食都好唔同,好似系用左鱼肉去整,所以连个皮都好爽口套餐仲包埋前菜,海带牙好爽口、蕃薯仔都好甜、柚子白萝卜好清爽(朋友好钟意)套餐仲包一杯嘢饮添至于吉列猪扒咖喱乌冬,上面一样有忌廉,就好似平时嘅咖喱忌廉乌冬咁。不过因为乌冬好重鱼肉味,个人比较觉得似食紧咖喱鱼蛋多啲硬系觉得有啲唔系食紧正餐嘅感觉啲猪扒都好脆口,肉质都几林不过我同朋友都系钟意食鱼汤面多啲
最近成日食炸嘢,食到成个人都油腻晒
所以就同左友人晚餐去食比较轻盈嘅鱼面
听讲鱼面有70%都系鱼肉,所以就比较少淀粉质
啱晒减肥嘅女仔食
夜晚要食少啲淀粉先得㗎嘛

一坐低就有店员攞咗个信封俾我哋袋好个口罩
然后就俾咗两shots嘅鱼汤我地饮
我不嬲都唔会饮鱼汤嘅,因为我好怕腥味
估唔到佢既浓郁嘅鱼味又唔腥
我仲忍唔住争埋朋友个杯嚟饮添

我哋一个就叫咗鱼之恋,一个就叫咗吉列猪扒咖喱鱼乌冬
一个要鱼面
一个要鱼乌冬
虽然最后我同朋友都食唔出有咩分别
不过据说鱼面系弹牙啲,亦都含有更加多嘅鱼肉。又少啲淀粉质

鱼面几弹牙都几重鱼味
鱼之恋

硬系觉得有啲唔系食紧正餐嘅感觉
啲猪扒都好脆口,肉质都几林
不过我同朋友都系钟意食鱼汤面多啲

吉列猪排咖哩鱼乌冬