2017-09-17
之前有朋友推介呢间位于新墟新开嘅鱼汤店, 今日就嚟试下. 我哋一家三口 11:30左右去到, 等了一阵, 店员便安排好座位给我们.叫了两碗招财四宝鱼汤米线 $42.00 配--有紫菜﹑鱼蛋2粒﹑墨汁墨鱼丸2粒﹑鱼腐2件﹑鱼肉春卷2条, 好丰富啊!首先当然要试下个银鳕鱼骨汤先啦, 入口清甜, 偏淡味, 唔似荃湾果啲咁重味, 配上滑滑嘅米线好夹啊! 紫菜有好多, 鱼蛋OK啦, 唔系弹牙嘅. 鱼腐同埋鱼肉春卷一咬落去 好脆呀! 系外脆内软, 正! 最掂竟然系墨汁墨鱼丸, 唔好以为佢黑麻麻样衰衰(百厌仔系咁形容, 唔肯食) 一咬落去非常有惊喜, 入口弹牙, 味道香浓, 超正!另外一碗 鲜虾云吞拼牛肉片鱼汤河粉 $36.00--鲜虾云吞有三粒, 味道唔错, 牛肉片都OK, 只系有一块颇韧.我哋食咗一半, 店员才端上辣菜莆(可能啱啱整好呱) 原来加埋辣菜莆仲正, 连百厌仔都赞不绝口, 一路喊辣一路话正.埋单$120.00见到隔离枱叫虾多士, 个样几掂, 下次再嚟试
我哋食咗一半, 店员才端上辣菜莆(可能啱啱整好呱) 原来加埋辣菜莆仲正, 连百厌仔都赞不绝口, 一路喊辣一路话正. 埋单$120.00
见到隔离枱叫虾多士, 个样几掂, 下次再嚟试