2018-07-14
原来杨屋道附近开了一个新商场,百悦坊,整个商场都系以食为主。又是选了日本餐厅大丼屋,我们太喜欢日本菜了。大丼屋有鱼生饭,牛肉丼,咖哩饭,小食,大人小朋友都适合,而且环境宽敞,坐得舒适。北海道丼($139)人气推介鱼生有两大片三文鱼,两大片油甘鱼,海胆,蟹籽,仲有两大只甜虾,卖相好吸引,鱼生新鲜,都几大碗饭,原来会送一份沙律同面豉汤,真系好抵食呢。筑地自选丼$118 两款自选丼我又想食鱼生,小朋友又唔食得,所以选择以个自选丼就适合不过啦。油甘鱼丼&牛丼牛丼,细细碗,但小朋友一够食,牛肉份量都唔少,都几大块几厚,肉质唔错。油甘鱼丼,有4大块,厚薄适中,油甘鱼肉质嫩滑,够鲜。猪肉饺子$22饺子炸得好香脆,馅料肉嫩多汁,好好味章鱼小丸子($28)小丸子细细粒, 外脆内嫩的面团, 每粒入面都有粒八爪鱼粒,好弹牙,配上紫菜,烧汁,多黄酱,木鱼碎,非常美味甘海老刺身($48)大大只,味道鲜甜甘香。
北海道丼($139)人气推介
筑地自选丼$118 两款自选丼
油甘鱼丼&牛丼
油甘鱼丼,有4大块,厚薄适中,油甘鱼肉质嫩滑,够鲜。
猪肉饺子$22
饺子炸得好香脆,馅料肉嫩多汁,好好味
章鱼小丸子($28)
甘海老刺身($48)
大大只,味道鲜甜甘香。