2019-04-12 225 浏览
同几位组员一朝早经历完好大压力嘅present,决定食lunch一定要食好西,好好庆祝一下困扰左几个月嘅project终于完结啦。住九龙嘅组员推介不如去九龙城豪一豪,食个鱼生丼饭。唔系佢带路,我都唔知原来九龙城除咗食泰菜之外,原来仲有间出色海鲜丼。一坐低,店员就放低一壶水,倒出嚟先发现系味噌汤,而且系无限斟,以汤代替左茶。大家都做到心力交瘁,唔想用脑,跟晒大佬叫晒 渔吉特选丼饭。四碗 特选丼到!材料非常丰富,有十多款鱼生/配料:带子,三文鱼,三文鱼籽,赤虾,海胆,油甘鱼,星鳗,比目鱼,樱花鱿鱼,蟹籽,玉子。每款刺身都好新鲜,星鳗同海胆有轻转火炙过,带点焦香。丼饭已经加左醋调好味,唔洗点再落豉油,而且饭面除左鱼生片外,仲舖左大量蟹籽同三文鱼籽,每一啖都好满足。大佬仲叫多左个小食,炸樱包虾豆腐。呢个出奇地好味,令我感到好惊喜!豆腐切到一粒粒,岩岩好可以一口食晒,外层系俾满满嘅樱花虾包围住,外皮脆得嚟带点虾嘅咸味,入面系滑嘟嘟豆腐,好味道,光速被大家分晒!食饱饱,叉满电,要番去继续努力工作。

大家都做到心力交瘁,唔想用脑,跟晒大佬叫晒 渔吉特选丼饭。

四碗 特选丼到!

食饱饱,叉满电,要番去继续努力工作。