来这里食粉系因为太座大力推介, 我本人对鱼蛋或者鱼蛋粉呢家野系属于门外汉, 经常只系太座想食鱼蛋粉作陪食那种, 渐渐都对呢种食物有点了解, 这店的粉系用切窄身的粉, 属于簿身嘅粉, 这店系比较有性格的六点收工的鱼蛋档, 但其实对老板和员工来说, 这是合理的工作时间, 因为他们应该是有早餐卖的, 讲返碗鱼蛋粉, 粉的质地够幼滑, 鱼蛋弹牙亦有浓厚鱼味, 本来写到呢度应该写完但有一样唔写唔得, 个汤底好咸! 唔知这店师傅调味时出咗咩问题? 系那天师傅特别口淡淡定系咩原因? 不过后来同太座讲开佢都认同, 佢话初初来这店(即新开张时) 时汤底无咁咸不知为何越食越咸, 奉劝一句老板, 得闲要自己试下味, 自己都唔肯定嘅时候揾多一两个员工帮手饮两啖! 自然揾到个大家都可以接受的味道来, 有尚好嘅鱼蛋同粉, 唔可以被那小小的盐破坏整个粉嘛!

2017-04-16
  • 鱼蛋最强