2009-05-06 18 浏览
依然系长洲之旅~同朋友踩单车踩到饿饿地,又想留肚食海鲜,于是去左好就脚既张记下午茶。佢既旧式装修,令人更加期待佢既美食。入面贴左好多剪报,见d报纸讲到咁正,一于叫碗鱼蛋米同墨丸米,睇下系唔系真系咁坚先。鱼蛋米:第一次食鱼蛋米有炸鱼蛋,不过好似.......冇料既?! 鱼蛋同鱼片就冇咩特别,好普通,冇话食入口觉得特别好食既感觉。汤底偏咸,而且冇咩鲜味,佢咸得黎比较味精= =......,食到一半已经好想饮野...........不过就好够热,因为佢够热,所以拉返好多分。墨丸米:偷左朋友两粒墨丸同埋饮左两啖汤,汤同鱼蛋米o个个一d分别都冇(当然正常都应该系冇分别既= =......),不过佢o个d墨丸几好食,大大粒,中间有少少墨鱼肉ga!仲有都几鲜甜,唔系一啖一口粉既街市墨丸黎。唔错!如果唔觉意经过又饿饿地都可以一试ga,不过我就唔会专登黎食喇。

热腾腾鱼蛋米
墨丸米