2020-11-17
光顾左呢度两次。第一次是食墨丸河加汁再加$8一碟菜心。墨丸名不虚传,爽弹鲜味,系唔错!所以有第二次。今次想试牛腩。考虑到牛腩都肥,为免同淀粉质撞埋一齐,所以就试吓佢地个鱼面。 以前食过鱼面,都是打边炉一小包俾你唧吓唧吓果种。一大碗咁上,讲真未试过。食左一啖,感觉就是面条形的鱼蛋。弹牙嘅但鲜味一般。食左两三啖已觉得顶胃,开始后悔叫了鱼面。食几条都话吖,成碗食晒,等于约20粒鱼蛋的份量,成件事好crazy呀!!!唔讲crazy鱼面, 佢地牛腩系唔错,部位靓,肥瘦适中,但香料味唔算好突出。上次我叫加腩汁,碗粉相当油腻,今次唔敢叫加汁,好少少个汤整体都系油油地。食完唔算口渴(反而食完西环间永记个口干干地), 都OK啦。整体而言唔算伏,但又唔系好食到要大力推介。除了墨丸特别出色,其他一般般。
所以有第二次。今次想试牛腩。