2021-08-29 43 浏览
呢一间新开嘅日本餐厅,成个环境好有日本小店嘅感觉,一间餐厅得八个座位,但系咁细嘅空间最好嘅就系可以同朋友坐得亲密啲,亦都可以同厨师倾吓计。我同佢哋两个人嗌嘅嘢唔多,但胜在所有嘅食物质素非常之高!日式烧腩肉脂肪比例非常好,够晒肥美。烧得好淋好入味,而且配埋上面嘅烧汁同芝麻,完全一入口即溶嘅感觉。望个样都觉得烧得好靓。海胆流心忌廉饼朋友觉得呢一个超级好食,首先个忌廉饼炸得啱啱好,唔会㶶左或者唔够热,而且入面嘅忌廉味都几重,亦都有海胆嘅味道。和风高汤煮日本沙白蚬呢一度菜真系好出色,首先𠮶个和风个汤好好饮,亦都饮到少少白酒嘅味道,日本沙白蚬粒粒都好大好新鲜,一定唔系雪藏𠮶种,而且亦都清洗得好干净,完全食唔到有沙。鱿鱼软骨沙律呢一个沙律真系超好食,首先鱿鱼软骨平时好难喺出面食到,而且今日都用咗调味料去腌制,配埋成个沙律食唔会觉得好dry.

我同佢哋两个人嗌嘅嘢唔多,但胜在所有嘅食物质素非常之高!

日式烧腩肉

海胆流心忌廉饼