2018-07-05
做野做到甘辛苦,今晚放工约左同事去食饭放松,一直都好想食私房菜,今晚终于去左呢度食。无谂过呢间舖有甘多菜式,有海鲜、小菜又有火锅,任君选择,而且都几大碟。侍应仲好好客,会过黎同你倾下计,仲不断帮我哋换骨碟,超好人!系香港,已经好少见有好客嘅侍应,但呢度有我觉得鲍鱼鸡煲系必食,真心好味,难怪系推介菜式。一上菜,我已经俾3个鲍鱼深深吸引,而且仲好入味,又嫩滑,师傅掌握火喉掌握得好好,先令到鲍鱼入味又爽口鸡肉都好好味,一啲都冇雪味,啖啖都好香鸡味,而且好入味。我平时都吾食鸡皮,但因为酱汁好野味,所以我连鸡皮都食埋我地仲叫左姜葱炒桶蚝,侍应哥哥好贴心地攞桶蚝出黎倒俾我地睇,话俾我地知几多只,等我地吾洗惊厨房偷工减料。师傅用左大量姜葱去炒蚝,啲蚝索晒姜葱味。啲蚝系炸过先炒,所以特别香口最后餐厅仲送埋冰阵新鲜菠萝,卖相吾单止,仲要系新鲜菠萝,吾系罐头货,真系正