2020-03-08 48 浏览
自己一个人喺观塘做完嘢,就揾啲嘢食下系呢个时候梗系要继续支持黄色经济圈,所以就黎到丼瀛,除咗啲我自己钟意食日本嘢,另一个原因就系当年佢系黄店啦餐厅有日式便当供应,仲有爆丼系列餐厅都好贴心地摆咗消毒火酒星期六就梗系食好啲,一于叫个丼瀛特选爆丼,有三文鱼,剑鱼腩,牡丹虾,三文鱼子,仲有海胆,可惜今日海胆卖晒,所以餐厅就改左牡丹虾一上菜嘅时候吓咗一吓,出面普遍都会用碗做丼饭嘅器皿,突然间见到个好大嘅透明玻璃杯喺面前,非常吸睛,满满嘅刺身放咗喺面,我就将啲刺身夹起落碟仔度先食饭,个饭仲有加到味素,正!另外仲叫咗个前菜小食拼盘,分别有八爪鱼,芥辣八爪鱼同埋柚子冰头渍,起初都唔知道乜嘢叫做冰头,原来系三文鱼头软骨,食落去好爽脆,感觉有啲似生蚝嘅味道,都几特别路经观塘嘅朋友不妨嚟试吓
自己一个人喺观塘做完嘢,就揾啲嘢食下

餐厅有日式便当供应,仲有爆丼系列

餐厅都好贴心地摆咗消毒火酒

路经观塘嘅朋友不妨嚟试吓