2023-07-05 65 浏览
这间巧 すしたくみ店舖,位于旺角山东街系一间日式地舖,整间店舖由店外至店内都好有日系风格🤔,系以木系装置以柔和色调,尤其是坐嘅位置分别有吧枱,另外都有其他坐嘅位置,同时都望见厨司烹切鱼生😮,而每一款鱼生都好新鲜即叫即切,坐著感觉舒适😙我觉得都唔错!.浦烧鳗鱼饭配迷你叉烧乌冬 $98这款午餐一款两食系有鳗鱼饭、叉烧乌冬,整款套餐望著都唔错🤔,先食前菜沙律菜先,再食浦烧鳗鱼卖相够哂吸引🤤,整件鳗鱼沾满芝麻酱汁😮,加埋香烧令到更加香口😙,鳗鱼肉质软硬适中美味好食😋,整碗叉烧乌冬细细碗,叉烧入哂味食入口感腍嫰,乌冬口感弹牙烟韧配埋汤底味道都几清甜!.巧.特上寿司盛合10贯 $228呢一款寿司盛合整款望著都唔错🤔,食材用料有赤身 、中吞拿鱼腩 、油甘鱼 、时令鲜鱼3款 、北寄贝 、墨鱼 、 玉子等,系用咗红醋饭做寿司所以较为香口😙,其中有一件炙烧后较为香口美味😋,尤其是中吞拿鱼腩、 油甘鱼 、油份重比较好食易入口即化口感😚,食材用料新鲜😙味道鲜甜爽口,饮埋碗面豉汤恰恰好!*另外寿司都有奶冻甜品配*呢一樽奶冻甜品细细樽都好可爱😍,奶味浓厚😙入口软滑,啖啖软滑甜度适中😋!.
浦烧鳗鱼饭配迷你叉烧乌冬 $98

巧.特上寿司盛合10贯 $228

食材用料新鲜😙味道鲜甜爽口,饮埋碗面豉汤恰恰好!

*另外寿司都有奶冻甜品配*
呢一樽奶冻甜品细细樽都好可爱😍,

奶味浓厚😙入口软滑,啖啖软滑甜度适中😋!
2023-07-03
午餐