2022-08-20 78 浏览
鲜味仲夏餐行完Apm,唔想等位同想坐得舒服d,就去左骆驼漆大厦揾食,经过见到呢间地方企理座位阔落。睇到lunch set好多选择❤️,但天气太热,唔太想食热食。waitress姐姐介绍话secial menu会2至3星期转一次,结果胆粗粗试下刺身set, 我同朋友一人一款,试下佢分别。呢个系平时餐厅午餐有既常规menuA 刺身定食$178 三文鱼、油甘鱼、剑鱼腩、帆立具、赤海虾、海胆呢度全部刺身卖相真系好精美,完全系高级日本餐厅既感觉,所有刺身都系我既最爱 ,而我就特别期待海胆同埋油甘鱼,海胆状态非常好,够晒干身及饱满,未食已经流晒口水,入口真系甘甜而又浓郁,无得输油甘鱼又厚又肥美,鱼油非常丰富,入口油脂既感觉真系好满足剑鱼腩系惊喜之作,比想像中更多鱼油,口感有层次另一个午餐选择咗料理长推介既特别刺身定食套餐刺身种类大致相同,价钱虽然比较平但系亦都巾帼不让须眉各有千秋
鲜味仲夏餐

结果胆粗粗试下刺身set, 我同朋友一人一款,试下佢分别。

呢个系平时餐厅午餐有既常规menu
A 刺身定食$178
三文鱼、油甘鱼、剑鱼腩、帆立具、赤海虾、海胆
油甘鱼又厚又肥美,鱼油非常丰富,入口油脂既感觉真系好满足
剑鱼腩系惊喜之作,比想像中更多鱼油,口感有层次
另一个午餐选择咗料理长推介既特别刺身定食套餐
2022-07-13