2019-06-11 161 浏览
🔎油麻地弥敦道558-560号誉发广场8楼*「鲜味十足,材料丰富」- 横浜水产.正所谓又要濑尿虾,又要牛丸, 最好就沟埋一齐。今日又想食烧肉,又想打边炉, 揾到间两样可以同时食嘅餐厅。 地点好易揾,好近油麻地地铁站。入到餐厅环境都唔错, 睇个名就知道走和风主题。拎到本Menu,先从八款汤底拣其中两款, 今次我拣咗 横滨昆布汤 同埋 360牛乳海鲜汤。套餐就拣咗最basic嘅 美国牛肩肉放题+刺身套餐话咁快汤底同刺身就到咗, 首先开炉煲汤底,跟住就慢慢试下个刺身先。刺身里面有三文鱼、甜虾、 刺身帆立贝、三文鱼子、北寄贝等。 各样刺身都新鲜嘅, 中规中矩啦。食晒刺身之后个汤底都差唔多滚了。 店员都将火窝放题既牛肩肉、 黑豚肉、 鸡腿肉送上。 另外店内 亦有火锅配料嘅自助吧, 样样都应有尽有,自己拎唔使等。试咗个牛肩肉 肉味都ok够, 但系真系要注意渌 嘅时间,不宜太长。 黑豚肉同鸡腿肉都合格啦,正常质素。最后饮品方面系冇自取嘅, 不过有张Menu畀你剔, 仲有好多款畀你拣添。 有台式红、绿茶、奶昔、沙冰、乳酸、花茶、 港式奶茶咖啡、 仲有六款罐装饮品比你拣,都算花多眼乱。整体食物同饮品选
🔎油麻地弥敦道558-560号誉发广场8楼
「鲜味十足,材料丰富」- 横浜水产
正所谓又要濑尿虾,又要牛丸, 最好就沟埋一齐。
入到餐厅环境都唔错, 睇个名就知道走和风主题。

套餐就拣咗最basic嘅 美国牛肩肉放题+刺身套餐

整体食物同饮品选择都多 又有打边炉同烧肉, 价钱亦唔贵。

🍽8.5/10