2019-01-09
终于到一年一度既生日,又有藉口食厨师发办啦💭我地唔想食太贵,就拣咗$1080既云KUMO套餐,包括前菜,寿司,吸物同果物。前菜登场🥳先食海胆,海胆鲜味满溢,充满咸香,令人回味无穷,海胆下系充满豆香既腐皮。接著系鸭胸,酱汁味道偏浓,鸭胸肉质鲜嫩,不错。而最令我难忘既系芝士西京烧😍微热既芝士,口感软绵,香浓既芝士香系口腔中爆发,回荡,令我久久不能忘怀😋好想食多几旧呀!然后去到寿司环节!左口鱼:口味偏淡,食落淡淡鱼香。深海池鱼,真鲷,眼仁奈:肉质厚实,新鲜。粒贝:肉质爽滑,味道清甜。海鳗天妇罗:天妇罗配上青葱汁一同食用,青葱汁味道较淡,不会盖过海鳗原本既味道。牡丹虾:虾上面有特制嘅虾粉,几有创意。喜之次:经炙烧后更添惹味,食落更香口。我最爱嘅当然系海胆啦!鲜甜美味🥰鲍鱼清汤:鲍鱼切成几小块薄片,口感弹牙。清汤充满海鲜鲜味,唔错。店员,经理态度亲切,友善,值得一赞。但我建议师傅可以详细小小介绍啲食物。厨师发办除左食物质素之外,服务同环境都好紧要。下次有机会都会再嚟😆
前菜登场🥳
然后去到寿司环节!
左口鱼:口味偏淡,食落淡淡鱼香。
深海池鱼,真鲷,眼仁奈:肉质厚实,新鲜。
粒贝:肉质爽滑,味道清甜。
牡丹虾:虾上面有特制嘅虾粉,几有创意。
喜之次:经炙烧后更添惹味,食落更香口。
我最爱嘅当然系海胆啦!鲜甜美味🥰