2024-01-02 684 浏览
今次去嘅餐厅,佢𠮶啲菜式真系令我叹为观止!首先,烧香肠拼盘嚟,每条香肠都烧到啱啱好,外皮微微嘅脆,肉汁爆哂出嚟,辣肉肠啖啖肉,咬落去辣味正!碳烧香草羊扒,又系一绝,碳火嘅微韧焦香混合香草嘅清新泛出嘅香气,啖啖嫩滑,每一口都食得出佢嘅用心。跟住啲炸虾饼,嚟,酥脆外皮包著嘅虾饼,真系够晒弹牙,鲜甜得嚟又唔腥。饮料方面,Espresso Tonic绝对系唤醒味蕾嘅好选择,气泡水嘅清新感觉搭配咖啡嘅浓厚,清新气泡碰撞咖啡浓郁,真系够哂刺激!话说返𠮶蜜糖芥末焗鹌鹑,系我今次食品当中嘅惊喜,肉嫩香滑,配合𠮶微辣微甜嘅芥末蜜糖酱,真系令味蕾仔跳舞起嚟。至于cocktail,Ginpacho ver.2𠮶阵新鲜感同酒精嘅微醺,瞬间令人心旷神怡。总括来讲,呢间嘅食物,每一样都有自己嘅特色,真系够哂heart水💓,下次再约埋啲friends嚟食,分享下美食嘅快乐!🍽️🌟👍