2017-09-27
近来韩国食物也是一种潮流, 我爱韩式烧烤, 今次约了朋友到旺角, 顺便试下这间韩烧, 一开始上网search 资料, 介绍这里不单烧肉有水准, 而且仲有好多新鲜海鲜添, 超级期待呢, 海鲜我黎喇~~~大家有无留意9:30 后入座是全单7 折真系好抵食呀, 但小妹已经饿到不行了这餐厅布置简约, 坐椅下可以摆放袋子或个人用品, 咁就唔怕个手袋唔知点摆好啦, 抽烟放面都几好, 唔会一入去就好大油烟味写左d 野食未到,可以先吃点前菜泡菜酸酸辣辣最开胃, 另外白萝卜朋友说有特别用途, 可以清理个炉, 等佢唔洗咁痴底的基本上各样款式我都点了来试, 包招肥牛, 牛舌, 五花腩, 牛肋骨, 牛柳粒。 觉得我地成个牛魔王一样, 无牛不欢, 牛肉不会太厚身, 容易熟, 而且不用特别调味已觉肉嫩及肉汁丰富,味道非常好今晚的主角出埸我地绝对唔可以错过海鲜呢, 有新鲜大大只生蚝同扇贝, 仲有海虾, 鱿鱼同带子。 带子鲜甜美味, 海虾肉质弹牙, 生蚝一开始可能我烧得太耐干左水, 但之后再烧就成功左, 好鲜甜, 这简直是韩烧的最高享受另外, 仲有烧猪大肠, 鸡翼, 咖哩鱿鱼都几好味, 最后真系饱到上心口, 食埋个蜜
大家有无留意9:30 后入座是全单7 折
真系好抵食呀, 但小妹已经饿到不行了
写左d 野食未到,可以先吃点前菜
另外, 仲有烧猪大肠, 鸡翼, 咖哩鱿鱼都几好味, 最后真系饱到上心口, 食埋个蜜瓜雪条就走, 现在还回味紧烧肉及 海鲜, 下次可以再约家人来食餐劲的💪🏻.