2023-07-19
今日同亲朋来到林洪记,满心期待试佢地嘅招牌菜─海鲜蒸气煲。一入到铺头,我地当场被佢地靓靓嘅海鲜橱窗吸引,新鲜嘅带子、鲍鱼、龙虾、青口、生蚝同埋椒盐濑尿虾摆得整整齐齐,真系流口水。铺头气氛好热闹,满座嘅客人欢声笑语,好有用餐嘅感觉。我地等上菜嘅间隙,倾偈倾下近日嘅趣事,更加营造咗一份欢乐气氛。终于,等咗好耐嘅海鲜蒸气煲上嚟啦!啲大锅五颜六色嘅海鲜,真系见到厨师嘅好手艺,每样食材都保持住佢地嘅鲜甜味。咬一口带子,滑嫩嘅口感令人好满足,食返个龙虾,弹牙嘅质感带嚟无穷享受。青口、生蚝同埋椒盐濑尿虾各自都有独特嘅风味,味道真系让人赞不绝口。唔止食嘅开心,铺头嘅卫生情况亦都值得赞赏。用餐区整洁干净,桌椅擦得好干净。真系好满意啊,唔止饱咗口福,同埋同亲朋欢聚,真系好开心。每位同行嘅朋友都满足地拍住肚皮,满面笑容