2018-09-07 5686 浏览
同朋友庆祝生日。朋友提议食炉端烧。慢慢食。又叹下。餐厅放左好多酒。好适合放工后同朋友黎饮两杯。前菜同Fd share左杯柚子雪糕Highball同明太子沙律。。Highball即系Whisky + soda嘅饮品。原来酒味都唔系好重。易入口岩女仔食,加上带芥末味沙律酱嘅明太粒。好爽。风一样地清碟。爬openrice文嘅时候。已经比依个烧蟹盖吸引。我地拣左甲罗烧。果然无令我地失望。淡淡浓浓嘅蟹糕。加上蟹肉。都几鲜甜,就等胆固醇超标都无理。好满足。不过可能因为晚市比较多人。完来系唔会摆个炉系你隔离自己烧。而系见出面有个师傅全晚系到即叫即烧。忙到无停手。我地都继续烧。叫左烧是日新鲜鱼鲛同烧牛仔骨。两样都无得输。鱼鲛位相信黎至一条非常大嘅鱼。非常多肉。烧嘅火喉适中。皮脆个但肉仲系juice。唔使调味。简单地加上柠檬汁调味已系鲜。牛仔骨一样唔鞋且有肉汁。而且唔系只得骨无肉嘅货色。甜甜地好好味我地系明太子控。仲叫左明太子玉子卷。原来好多件架,每件都有多多咸香明太子。配上甜甜嫩滑嘅玉子。又一满意之作。贪吃的我们。被奶油芝士意大利面所吸引。餐厅远处真系一旧芝士整意粉。邪恶至到呢。意粉真系非常cream

加上带芥末味沙律酱嘅明太粒。好爽。风一样地清碟。

我地都继续烧。叫左烧是日新鲜鱼鲛同烧牛仔骨。两样都无得输。

鱼鲛位相信黎至一条非常大嘅鱼。非常多肉。烧嘅火喉适中。

意粉真系非常creamy。相比芝士味。我觉得奶油味更突出。好岩女仔胃口。趁热食非常不错。不过食完碟意粉真系捧住个肚走。两人份for两个女仔都有啲heavy。未能有机会食雪糕甜品。只好下次encore.