今次我去咗间日本料理店,心情兴奋到爆煲!开始我地就点咗枝豆,啱啱好嘅咸味啖啖嘅爽口,绝对系打边炉嘅恩物啊!然后系日式渍物,真系将我嘅胃口吊到好高——口感爽脆,加上小小酸香,正💯!跟住我地叫咗海鳗卷和唐扬,两样都处理到啱咁滴水,海鳗又滑又香,个唐扬外皮金黄崩脆,入口即溶,鸡肉超嫩滑,好吃到停唔到口啊!接著就系重头戏——职人渔师八贯同本鲔盛,成八款靓靓刺身,新鲜程度真系无得输,每一啖嘅细嫩感觉喺口中散开,完全系味觉嘅盛宴。尤其系拖罗,肉质鲜美得黎有油光光㗎,真系新鲜过瘾!至于面豉烧吞拿鱼鲛,又香又脆嘅皮,喺嗜嘴力道中揭示住每一口鱼嘅嫩滑,超级满足!抱住「我要口感我要鲜味」嘅心态,每一样菜式都惹味得嚟,每一口都令我好过瘾,食得好开心、好满足!简直系食得意忘形,心情大好emoji都来不及贴呀!🍣🥢🎉