2020-01-15 105 浏览
天气突然又冻,即刻去揾间打边炉食下。常日去九龙城都经过,但一直都未食过,今次就决定去试下「火锅头」😋因为食海鲜就决定要个清啲嘅汤,招牌花胶冬菇浓鸡汤👍🏻个汤好足料啊入边有冬瓜、津白、虫草花、花胶、半只鸡!一煲滚已经闻到好香鸡汤味,一定要未落野食前饮下个汤。入面花胶都几多,真材实料!风沙豆腐小食打边炉我好钟意食海鲜,特别系靓海鲜,所以就叫咗海鲜拼盘,有波士顿龙虾🦞海虾、贵妃蚌、南非鲍鱼,带子。全部都好鲜甜,好大只。龙虾仲要系新鲜即时㓥㗎!入面好多肉,肉质白嫩,好弹牙,甘甘甜甜。南非鲍鱼,鲍鱼味浓郁,而且厚肉爽口。全部海鲜我都建议原汁原味咁食,唔使点豉油㗎!另外叫左手打粒粒墨鱼丸🦑鲜虾丸、响铃。两款丸都好爽口弹牙,大大粒。打边炉咁热气梗系要饮,佢地自家鲜茅根竹庶,唔甜,清热一流。

风沙豆腐小食

另外叫左手打粒粒墨鱼丸🦑鲜虾丸

、响铃。两款丸都好爽口弹牙,大大粒。打边炉咁热气梗系要饮,
佢地自家鲜茅根竹庶,唔甜,清热一流。