2023-07-02 729 浏览
#搞串个pantry今次同大家介绍一间望落无乜特别嘅小店🏠,而佢最出名嘅就系蚬肉紫菜汤底🍜!!呢间小店位于#长洲 🏝️,专做#小窝米线 ,有多款汤底、面底、配料可以拣😎!我哋就叫咗蚬肉紫菜汤米粉,另外各自嗌咗猪软骨🐷同埋萝卜,仲额外叫咗两只虾仔鸡翼🍗。蚬肉紫菜汤米粉一上就见到好多紫菜浮系面🤩,仲有少量嘅虾米🦐,而蚬肉嘅份量亦都非常多!!汤嘅味道刚刚好😜,非常鲜味,唔会太咸。蚬肉嘅肉质就有啲唔稳定🤨,有啲蚬肉好丰满,有啲就比较细只,同埋大约有两三只蚬入面有沙。不过整体嚟讲都算ok,而且蚬嘅数目非常多,配合埋紫菜、虾米嘅味道,非常鲜甜好味😋!而虾仔鸡翼🍗,鸡翼上面铺满咗大量嘅樱花虾米,连埋鸡翼食落口,令鸡翼嘅香气提升咗,亦多咗唔同嘅口感🤯。但系,鸡翼下面浸住一啲芝麻酱,我哋就觉得唔系咁夹啦,如果变成煮过嘅腐乳酱,可能会好食啲🤤❤️!
#搞串个pantry

2023-03-06